Ny smart home system

Ideér för att bygga ett smart hem från grunden

Hej allihopa,

Jag hade som mål att skapa ett prisvärt smart hem samtidigt som jag prioriterar oberoende från tredjeparts molntjänster/leverantörer. Min primära krav är att alla enheter ska fungera på mitt nätverk utan att skicka några data till kinesiska moln.

Jag har viss kunskap och en Raspberry Pi. Jag valde att installera Home Assistant  för ökad säkerhet och oberoende av tredjeparts moln.

Eftersom jag delvis är fördjupad i Apple-ekosystemet med en bärbar dator och telefon, föredrar jag att kompabilitet Apple Home på grund av dess bättre användargränssnitt (om möjligt).

De enheter jag avser att göra smarta inkluderar 3-4 ljusströmbrytare, 5-6 uttag (jag vill också kunna se strömförbrukningen), och en AC-enhet (den är gammal så jag har köpt en Tuya IR-kontroller som jag planerar att ersätta wifi-kortet med en ny och ansluta till Home Assistant om jag fortsätter med det). Dessutom kan jag överväga att integrera 1-2 kameror och/eller LED-remsor i framtiden.

Jag är inte bekant med protokoll som Zigbee, MQTT, Matter, etc.

Förutom att köra allt lokalt är en annan sak att det inte bör vara för dyrt, och jag bör kunna utöka det i framtiden.

Tack på förhand!

.